Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Кадър БТВДържавната подкрепа за ресторантьорите се бави в третата

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Кадър БТВДържавната подкрепа за ресторантьорите се бави в третата
Коментари Харесай

Алибегов: Не ни дават да кандидатваме за помощи, предвидени за март и април

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Кадър БТВ

Държавната поддръжка за ресторантьорите се бави в третата си фаза, сподели за БТВ ръководителят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов:

 

" И без друго в този момент работим на 50%. Договорихме с доста труд ограничения, които избавиха доста компании. Това е трета фаза, а към този момент закъсняваме. Парите би трябвало да бъдат изплатени от Национална агенция за приходите, а още не можем да кандидатствае за март и април, към този момент сме края на май, началото на юни. Преди две седмица трябваше да стартира кандидатстването за март. Фирмите натрупаха междуфирмени отговорности. 

Парите са подготвени още от предходната година, нямаше заплаха от неспазване на периоди, трябваше да аплайваме месец за месец. За март и април чак в този момент би трябвало да аплайваме. Настояваме за среща с министерствата. Чухме, че се приготвят нови ограничения. " - сподели ръководителят пред БТВ. 

От Министерски съвет споделят, че не е правилно, все още няма спрени или замразени средства по ограничения, заплахата от закъснение може да идва от предходното държавно управление - изясни кореспондент на БТВ. 
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР